neděle 14. července 2019

||POVÍDÁNÍ|| FILMY VOL. 1

Už se tu objevil článek s mými oblíbenými seriály, tak myslím, že bych mohla zařadit i článek s oblíbenými filmy. Kdo ví, třeba některý nebudete znát a na moje doporučení mrknete. A třeba se vám i zalíbí.

DESET DŮVODŮ, PROČ TĚ NENÁVIDÍM 

Začala bych trochu starší romantickou komedií z Ameriky, konkrétně z roku 1999. Hlavní role zde hrají Julia Stiles a také skvělý Heath Ledger (jeden ze ztvárnitelů Jokera, bohužel už zesnulý). Myslím, že tenhle film zaujme hlavně holky, už jen díky Heathovi (je tady fešák). Příběh sleduje dvě sestry, Biancu (křehkou a jemnou) a Kat, které se všichni bojí a mají z ní, jakožto z rebelky, celkem respekt. Bianca nesmí randit, dokud nebude její sestra, a proto se se svým nápadníkem domluví, že sestře domluví rande. Dál vám příběh nepovím, budete se na film muset kouknout, každopádně je to skvělá oddychovka s volným Shakespearovským námětem. Je to vtipný a hezký film, který nepřipomíná hloupou americkou komedii, alespoň ne moc. 

VYMĚŘENÝ ČAS

Akční sci-fi thriller, který pro mě byl něco jako objev roku, ačkoliv jsem posléze zjistila, že je už z 2011. Hrají v něm Justin Timberlake a Amanda Seyfried (kterou jako herečku zbožňuju). Ve zkratce jde o zachycení budoucnosti, kdy se narodíte s časem na rukou. Do 25 let žijete s klidem, poté se vám čas rozběhne a ukazuje, že vám zbývá jeden rok života. Jakmile čas vyprší, zemřete. Bez výjimky. Ze světa vymizely všechna platidla, nyní se platí časem - pro představu, za kafe dáte čtyři minuty, které vám odeberou z vašeho času. Svůj čas si pak můžete vydělat, za práci vám platí časem. Čas můžete darovat. Čas můžete brát. Svým způsobem můžete být nesmrtelní. No, a nebo taky můžete přijít na mizinu nebo být okradeni, v tom případě zemřete. V tomto filmu sledujeme život Willa Salase, který žije většinu času ze dne na den. A pak se mu stanou neuvěřitelné věci. Ale nechci vám spoilerovat, takže se budete muset sami podívat. Každopádně film je to perfektní a sledovala jsem ho jedním dechem. Cítila jsem se při sledování tak zvláštně, řekla bych, že má rozhodně co sdělit.

VÁLEČNÝ KŮŇ 

Válečné drama z roku 2011, u kterého mi ani po desátém shlédnutí, nezůstalo oko suché. Příběh za první světové války pojednává o chlapci, Albertovi, a jeho koni Joeovi. Jednoho dne Albertův otec koně prodá britské jízdě a my můžeme sledovat, jak prochází různými prostředími, je zapojen do války a jak se Albert rozhodne přidat se k vojsku jen, aby svého koně zase našel. Opravdu u toho filmu brečím pokaždé, občas už na začátku :D Ale moc ho doporučuju, je krásně zpracovaný. Objevuje se tu Tom Hiddleston, hlavní roli hraje Jeremy Irvine. 

ZKUS MĚ ROZESMÁT 

Úžasná romantická komedie, opět z roku 2011 (asi v tom roce vydávali samý super filmy:D), v hlavních rolích s Adamem Sandlerem a Jennifer Aniston (tihle dva jsou pro mě záruka toho, že bude komedie super). Nehledejte tu nic inteligentního, je to spíš oddychový film, u kterého se člověk pobaví nad plitčejším humorem, každopádně je to taková hezká slaďárna, kterou prostě párkrát do roka vidět musím. Zkrátka, Danny je plastický chirurg, který je po zrušené svatbě celkem dost promiskuitní a jednoho večera se tak zamiluje do Palmer, mlaďoučké blondýnky, která po společně strávené noci najde v jeho kapse falešný snubní prsten a dá mu košem s tím, že o ženaté muže nemá zájem. A tak Adam přemluví svoji kolegyni (sestřičku) Katherine, aby se vydávala za jeho manželku a potvrdila, že se rozvádějí. Věci se však komplikují.. :D 

PÁTÝ ELEMENT 

A to nejlepší nakonec. Tenhle film miluju už od dob, co jsem byla malá a koukala na něj s mamkou. Je z roku 1997 a na tu dobu je to dokonale propracované dílo se skvělými efekty a stála za tím neskutečná práce. Hrají zde Bruce Willis a Milla Jovovich, mimo jiné taky Gary Oldman, Ian Holm nebo Chris Tucker. Odehrává se v 23. století, kdy auta létají ve vzduchu a lidé komunikují s mimozemšťany a létají na výletních lodích do vesmíru. A na Zemi míří obří ohnivá koule, která se chystá zahubit veškerý život. Korbenu Dallasovi, bývalému mariňákovi a nynějšímu taxikáři, jednoho dne spadne do taxíku zvláštní žena, která neumí anglicky a je oblečená do bílých pásů zakrývajících to nejnutnější. Jde po ní policie. A on se po chvíli rozhodne jí pomoct a odveze ji k mnichovi, jehož jméno mu žena opakuje. Cornelius totiž jako jediný ví, jak všechny negativní události spějící ke konci světa zastavit. A tak se tato skupina vydává zachránit svět, v cestě jim však stojí zlí mimozemšťané.
Vím, že to zní trochu jako mainstream, zvlášť ti zlí mimozemšťani a tak, ale ten film má pro mě poseství. 
Prostě - ,,Time is not important. Only life is important." 

Znáte některý z filmů?

8 komentářů:

  1. 10 důvodů proč tě nenávidím mám taky moc ráda :) ostatní filmy jsem neviděla :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jestli se na nějaký někdy koukneš, dej vědět, jak se líbil:)

      Vymazat
  2. Vyměřený čas jsem viděla už dřív, my teď frčíme spíše v seriálech - Příběh služebnice, Stranger Things atd. :-) teď jsme ale vše dokoukali, tak musíme najít zase něco nového a koukatelného :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My teď koukáme na Živí mrtví, já se toho nejdřív strašně bála, protože jsem posera, ale přítel mě donutil a úplně jsme se do toho zažrali:D Už jsme během 4 týdnů u 6 série:D Předtím jsme koukali na Hru o trůny:) A já ještě koukám na Sedmilhářk, ty jsou celkem dobrý.

      Vymazat
  3. Hello!!

    I loved your movie selection !! Have watched some of your selection and loved it !! Whenever I can watch again !!

    A kiss and a great week.

    www.purestyle.com.br

    OdpovědětVymazat

Děkuji Ti za komentář ♥

||RECENZE|| BOURJOIS HEALTHY MIX

Makeup je takový základní stavební kámen při líčení. Musí vám sedět, hezky krýt, nesmí oxidovat a zalézat do pórů . A takový ideální makeup...