pátek 27. listopadu 2015

Jaké barvy se k vám hodí podle vaší barvy vlasů..?

Výběr barev nezávisí jen na tom, co se vám líbí, ale také na tom, co vás rozjasní a přidá vám na kráse. V podstatě bychom si barvy měli vybírat podle svého podtónu a světlosti pleti, barvy očí a vlasů. I barvu na vlasy, pokud si je barvíme nebo odbarvujeme, bychom měli vybírat podle své pleti a očí, ideálně se poradit s kadeřnicí o tom, co vám nejlépe sedne. Je dobré znát i jaký jste barevný typ (jaro, léto, podzim, zima), protože podle těchto kritérií poté snáze určíte barvu. (Pro usnadnění, studené jsou léto a zima, teplé jaro a podzim).
V tomto článku se budu zaobírat hlavně barvou vlasů a barvám k ní ladícím.



Blondýnky

Studená blond
Teplá blond

Blond barva se dělí na dva typy - studený a teplý. 
Studená působí chladně, má kovový, bílý či stříbřitý odlesk a více sedí letnímu typu. Řadí se mezi něj i chladná popelavá blond nebo plavé vlasy s takzvaným "myším odstínem," které se ještě řadí mezi blond. Patří sem také platinová blond - ten nejsvětlejší odstín, který působí až bíle.
Mezi teplé blond odstíny se řadí například jahodová, medová (tyto dvě barvy mohou mít jakési narezlé, "pomerančové" odlesky nebo nádech do světle rezavé, řadí se však do blond, dokud se na světle objevuje i světlá blond barva). Dále mezi teplé můžeme zařadit plavé vlasy, které jsou nažloutlé," tyto odstíny pasují k jarnímu typu. Blondýnky, vnímané jakožto jemná a něžná stvoření, jsou nejčastěji spojovány s růžovou. Některým ženám se ale tato barva příčí, přednost můžete dát třeba modré barvě, zvláště potom světlejším odstínům, popřípadě královské modří, která sedne spíše teplému odstínu blond. Jak vidíte, barvy, které vám sednou, závisí na tom, jestli jste spíše teplá nebo studená blond.
Studené blond sednou nejvíce studené odstíny barev - ideálně ty zemité, nebo od slunce jakoby vyšisované -  světle růžová (pudrová, starorůžová a sv. lososová), mentolová, béžová, hnědá, z červených barev se hodí ty, ve kterých není oranžový podtón - takže vínová, krvavá atd, v těch s oranžovou byste mohla vypadat lacině. Také černá v kombinaci s bílou je klasika, ve které studená blond zazáří. Ze šperků je lepší vybírat ty stříbrné, zlatá barva na vás bude vypadat lacině.
Teplé blond sednou teplé zářivé odstíny. například malinová, meruňková a starorůžová, královská a  námořnická modř, tmavě béžová, zlatá, případně teple žlutá. Z červených barev zvolte ty s oranžovým podtónem a spíše světlejší odstíny. Šperky vám budou slušet spíš ty zlaté.
Barvy vhodné pro studenou blond
Barvy pro teplou blond

Brunetky 



Brunetky působí chytře a samostatně. Mezi brunetky bychom mohli zařadit i černovlásky, jejichž nároky na barvy jsou velmi podobné. Rozdíl je v tom, že brunety mají často olivovou nebo nazlátlou pleť, černovlásky díky velmi tmavé barvě většinou působí velmi světle i přes to, že jejich pleť jinak tak světlá není. Podle toho poté vybírejte i barvy.
Brunetky zazáří v bílé a slonovinové, ve které budou vypadat andělsky. Dále jim sluší fialová, nachová (odstín volíme podle barvy vlasů, ty s tmavým odstínem by měly nosit světlejší barvy a naopak), červená (světlá i tmavá), ve které brunetky budou vypadat vášnivě, těm se světlejší hnědou sedne i černá, budou působit elegantně. Dále neuškodí ani béžová nebo hnědá.
U černovlásek je tomu podobně, ovšem je třeba dát na jednu věc pozor - na příliš tmavé barvy. Ony černé vlasy jsou samy o sobě dosti výrazné, a pokud se k tomu oblečete do černé nebo velmi tmavé barvy, budete vypadat smutně a jako byste šla na pohřeb. Zkrátka tmavovlásky by se měly tmavým barvám vyhýbat, nebo je kombinovat s nějakou veselou barvou.
Barvy pro brunetky a černovlásky

Zrzky


Zrzky mnohdy působí jako sexu dračice a ať už si oblečou cokoliv, budou výrazné, protože jejich vlasy upoutají pozornost. Pozor byste si měla dát, pokud se na rezavo chcete obarvit, ne každému tato barva sedne a také v ní můžete vypadat spíš vyblitě nebo nezdravě. Podtón vaší pleti se s touto barvou může bít a nebude to vypadat pěkně. Zrzavá většinou vůbec nesluší letnímu typu, který mívá často studený namodralý nádech pokožky (modrá se s zrzavou tluče). Dle mého ohnivá hříva patří přírodním zrzkám a pár vyvoleným, kterým náhodou taky sedne.
Zrzkám sluší zemité barvy podzimu jako je teple žlutá, zelená a teplá červená. Dále fialová (světle i tmavě), výjimečně růžová a také královská modř. Vyniknou i v krémově bílé a popřípadě elegantní černé, záleží však na odstínu vlasů - platí zde stejné pravidlo, jako u brunetek a černovlásek. Z kovů jim nejvíce sedne zlato.

Barvy pro zrzky

Správně zvolené barvy nám dokáží přidat, zatímco ty špatné ubrat. Proto je třeba se jejich výběru alespoň trochu věnovat a řídit se podle toho, co nás rozjasní a zároveň se v tom cítíme dobře. Každý je originál a každému sluší něco jiného, tyto barvy jsou sestavené hlavně na základě barevné typologie, kterou by každá žena měla alespoň zčásti ovládat a vyznat se.

3 komentáře:

  1. Ja som blondínka a niekedy mám blond viac do studena inokedy zase viac do tepla :) ale musím povedať, že si celkom vystihla moje obľúbené farby :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já měla dlouhou dobu studenou blond a zrovna ty barvy mám asi nejradši.. Teď mám teplou (nechtěně) a mám docela problém s výběrem oblečení, protože mám většinu studenou a tak nějak mi to najednou nesedí.. :D

      Vymazat
  2. Ahoj, je to fajn, že jsem se mohla takhle podívat! :-) SLEDUJU tvůj blog! :-)
    http://hannablogstyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Děkuji Ti za komentář ♥

||RECENZE|| BOURJOIS HEALTHY MIX

Makeup je takový základní stavební kámen při líčení. Musí vám sedět, hezky krýt, nesmí oxidovat a zalézat do pórů . A takový ideální makeup...