Miluju ovesný kaše. Važně! Spousta lidí je nemá ráda, protože jim přijdou lepivý, mazlavý nebo bez chuti.
Ale to mně ne. Pro mě je to jídlo, který se dá udělat na několik způsobů, takže pokaždé chutná trošičku jinak. Navíc zasytí a v zimě je teplá ovesná kaše a horkej čaj nejlepší kombo!
A tak jsem si řekla, že se o tři kombinace s vámi podělím.
Nemůžu říct, že bych kaši jedla každý den, ale jednou do týdne, když vím, že budu potřebovat zasytit a že budu třeba cvičit, nebo se víc hýbat, si ji udělám, protože dokáže skvěle nakopnout.
...čtěte dál...
SKOŘICOVÁ KAŠE SE ŠVESTKAMI
Ideální pozdně letní a podzimní kombinace. Švestky právě dozrávají (aspoň nám) a skořice zahřeje (protože rána už jsou celkem chladný).
Na tuhle kaši budete potřebovat:
- Ovesné vločky (používám 3 grain z Lidlu)
- Švestek, kolik hrdlo ráčí
- Karob (je zdravější než kakao, hezky kaši dochutí a není drahý)
- Sojové nebo mandlové mléko (a nebo kravské, jak jen chcete)
- Skořici (kolik jen chcete)
- Sirup na doslazení (ideálně švestkový, ale můžete použít i javorový nebo med, jak chcete)
A postup, který zvládne každý:
Dáte vařit hrnek a půl mléka do hrnce a těsně před tím, než dosáhne bodu varu, přisypete hrnek vloček, pořádně zamícháte a ztlumíte plamen. Vločky je potřeba často míchat, jinak se připálí. Přimícháte do vloček skořici (ale trošku si schováte na ozdobení), dáte lžičku až lžíci - podle chuti - sirupu. Potom přimícháte lžičku karobu. Jakmile kaše nabyde na objemu a vločky se ,,naducají", vypnete plamen a kaši přendejte do misky, nakrájejte na ni umyté švestky, posypejte skořicí a tadáá.
KAŠE S FÍKY A JABLKY
Fíky naprosto miluju a teď je ta doba, kdy se v našich obchodech začínají objevovat. A to budou celou zimu. Nejlepší fíky, co jsem kdy jedla, byly v Itálii, místní, které se daly jíst i se slupkou a byly prostě boží. Od té doby fíky zbožňuju a i když ty v našich obchodech nejsou tak dobré, ráda si je jednou za čas dopřeju.
Budete potřebovat:
- Ovesné vločky (hrnek)
- Kokosové mléko (hrnek a půl)
- Jablko na pidi kostičky
- Fíky
- Sirup na doslazení
Postup:
Do vařícího mléka hoďte jablko na kostičky a chvilku nechejte povařit, poté přidejte vločky. Dále je postup stejný, jako u receptu nahoře. :)
GRANÁTOVÁ KAŠE
Granátová jablka jsou teď v obchodech také hojně zastoupena. Jako malá jsem se jich mohla ujíst, vždycky jsem byla celá červená, špinavá jak čuník a mamka ze mě byla na nervy.
Dosud se nic nezměnilo a když jím granátové jablko teď, taky jsem jako čuník.
Tahle kaše je na přípravu asi nejdelší (kvůli dloubání jablka), takže ji nedoporučuji jako rychlovku :D
Na tuto kaši potřebujete:
- Ovesné vločky (hrneček)
- Sojové mléko (hrneček a půl)
- Jedno granátové jablko
- Sirup na doslazení
Postup je stejný jako u ostatních.
A co všechno ještě do kaší můžete dát?
- Oříšky (jakýkoliv, nejlepší je, když je přes noc namočíte, pak jsou vláčnější a mnohem lepší!)
- Sušený kokos
- Sušené rozinky, datle, fíky a další sušené ovoce
- Kousky čokolády
- Skořici, sušený zázvor, kakao,...
- Různá semínka (chia, konopná, sezamová,... chia a konopná je lepší nejdřív namočit)
- Kustovnici (goji)
- ....
Jak vidíte, do ovesné kaše můžete dát skoro cokoliv, je to neskutečně vděčný jídlo. Máte kaše rádi?
Dobrou chuť přeju!
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji Ti za komentář ♥