neděle 6. listopadu 2022

|Tipy na vánoční dárky| 2022

Ač má aktivita na tomto blogu je žalostná (neboť sice kupuju beauty produkty, zkouším nové věci a stále se o kosmetiku zajímám, jsem celkem neschopná o tom pak sepisovat články s recenzemi), rozhodla jsem se, že vydám alespoň článek s tipy na vánoční dárky, protože to už je taková moje každoroční tradice krátkého návratu k tomuto blogu, který je na jednu stranu moje srdcovka, na druhou na něj neustále zapomínám. Miluju psaní, mám na to dokonce i prostor, ale nedokážu se k tomu dokopat. 
Víceméně jsem se přesunula do psí sféry, kde jsem se zatím našla asi nejvíc, a tak funguju hlavně na Instagramu svého psa (ano, je to pro některé ujeté, což chápu) a všechno ostatní zazdívám. 

Projděme si nejdřív takové ty klasické tipy, jako jsou:
  • Poukazy - na kosmetiku, parfémy atp. (do Notina, Sephory, Douglasu), na zážitky jako jsou například únikové hry, lezení po stěně, bowling, adrenalinové zážitky, degustace, hodnotnější třeba i poukazy do wellness (např. na Slevomat)
  • Kosmetika a parfémy samy o sobě - jako každý rok je v obchodě přehrše kosmetických vánočních sad. Já osobně nedám dopustit na Manufakturu, ta má boží balíčky, voňavé produkty a loni jsem všem udělala radost - sprcháč je klasika, ale lepším a hezky voňavým produktem podle vkusu obdarovaného uděláte radost a navíc to je spotřební věc, co doma neslouží jako lapač prachu. Pro muže jsou fajn různé holící sady, třeba tahle je super Philips OneBlade - z vlastní zkušenosti, chlapi okolo mě si to moc chválí (a i ženy). Notino nabízí (každoročně zmiňuji) gravírování na parfémy, což z parfému hned udělá osobitější dárek. 
  • Teplé věcičky - ponožky, svetry, župany, jednorožčí oblečky,.. Fantazii se zde meze nekladou a ač každý kroutí u dárku ,,měkkouše" očima, ve skrytu duše má radost, protože na ponožky čekal celý rok. S cenami energií klesl počet dobře vytápěných domácností a z vlastní zkušenosti mohu doporučit vlněné produkty, ty opravdu zahřejí a takové vlněné ponožky jsou top! Taky se nabízí možnost věnovat termoprádlo. Super jsou i různé sady - čepice a šála, pletené čelenky, co jsou už nějaký rok v módě (já si je moc oblíbila!)
  • Hrnky - já jsem takový obdarovávač hrnků. Všichni dostanou hrnky! (To ne, ale ráda některým lidem dávám různé vtipné a tématické hrnky). Mým tipem pro vás (ač už tu možná byl někdy zmíněn, páč tuhle značku znám déle a vícekrát jsem u nich nakupovala), jsou Protivný sprostý hrnky. Jejich hrnečky mají spousty různých potisků, krásně sarkastických, lehce sprostých a myslím, že tam vybere téměř každý. Můžete si vytvořit i vlastní, vybrat si barevné cákance a také mají vícero druhů hrnků včetně sklenic či plastových To go, který jsem si já osobně poslední dobou, ač pracuji z domova, velice oblíbila, protože mi v něm čaj vydrží déle teplý. Navíc mají teď vánoční edici! 
Vánoční termohrnečky od Protivný sprostý hrnky ZDE

  • Kniha - jako vždy, já prostě ráda dávám hrnečky a knížky. Jo, a taky svíčky - dávám ráda Yankee candle, když člověk vybere pěknou vůni, je to dárek, nad kterým si nemusíte moc lámat hlavu a zároveň není až tak neosobní, kdž víte, co dotyčné(mu) voní. 
A teď k pár dalším tipům ode mě, co jsem ještě nesdílela. 

  • Vlasová péče - už je to dlouhá doba, co jsem přidávala článek o přechodu na vlasovou péči OLAPLEX a KÉRASTASE (článek tu) a ač jsem slibovala recenzi, nedostala jsem se k ní. S Olaplexem jsem ale neskutečně spokojená, dic je to značka dražsí, šampon i kondicioner mi vydrželyí půl roku, a to při používání ob den - produkty jsou koncentrované a stačí jich fakt málo. Ale kupovat někomu šampon a kondicioner většinou není úplně dobrý tah, kdž nevíme, co dotyčný používá. Co je ale podle mě super volba, a hlavně po blondýnky, je Olaplex N°0 a N°3, kombo, které napravuje vlasová vlákna a používá se jako speciální péče jednou za čas - a z vlastní zkušenosti jsou po něm vlasy opravdu hezčí, lepší. Další dva produkty, které bych doporučila téměř všem jsou Olaplex Bonding oil N°7 a Bond smoother N°6. 
  • Z KÉRASTASE jsem vyzkoušela Nutritive 8H Magic Night Sérum, které nádherně voní a pěkně hydratuje, používala jsem ho jak na noc, tak na den. Nyní testuji Blond Absolu Cicaplasme a Absolu Sérum Cicanuit a jsem možná ještě spokojenější, než s tím tmavým Night sérem, ač to mi lépe vonělo. Všechny produkty vlasy krásně hydratují, uhladí, je to skvělá prevence proti rozstřepených konečkům a v zimě je hydratace velmi důležitá. Kérastase má krásné dárkové balíčky s těmito séry, což myslím, že udělá spoustě žen radost, ať už mamince, kamarádce, sestře nebo přítelkyni.


  • Kresba domácího mazlíčka. Jsme národ pejskařů - a taky kočkařů a celkově máme rádi zvířata. Jedním z hezkých a osobních dárků je nechat nakreslit či namalovat domácího mazlíčka (a nebo třeba sebe, kresbu z rodinné fotografie pro prarodiče,..) Poslední dobou frčí i klíčenky z kresby mazlíčka, ty dělá na Instagramu třeba @mamalamacz
  • A když už jsme u těch mazlíčků, nemůžeme zapomenout ani na ně! Kromě pamlsků, hraček a třeba oblečků či nových pelechů mám tip pro pejskaře. Krásné obojky, vodítka a postroje vhodného střihu   jsou vždycky skvělý dárek. S takovým desingovým setem naděláte jistě spoustu parády. A já pro vás mám pár tipů na značky. Pokud preferujete omyvatelné materiály, například takový Lafidog je česká značka, vyrábějící obojky, vodítka a postroje na zakázku z Biothane, což je omyvatelný a odolný materiál. 
  • Dále bych za sebe doporučila Barico, zvlášť pokud máte rádi polstrované látkové obojky a vodítka, u obojků mají pro větší psy na výběr i z širších variant, což je super třeba pro chrty, bull plemena nebo pro zaryté tahače.
  • A pokud máte rádi vytuněné designy a parádní kvalitu, mohu za sebe doporučit Obodog, který se pyšní krásnými vzory na obojcích, vodítcích i postrojích - a to i v kombinaci s Biothanem ve verzi DUO. Zároveň u Obodog můžete využít náš slevový kód - maxmilian10 - pro 10% slevu! (A kdybyste chtěli, můžete nám hodit i follow - @lifeofmaxmilian )
Horní obojky a vodítko OBODOG, spodní obojky BARICO


  • A nějaké praktické a zároveň super dárky. Spousta žen (i mužů) aktivních v kuchyni ocení jistě vymoženosti jako je například horkovzdušná fritéze, domácí pekárna nebo třeba nějaký parádní smoothiemaker.
  • Sportovci, gymrats apod. jisté ocení poukaz do nějakého fitness eshopu (Aktin, Gymbeam, Fitness007). 

Zaujal vás některý z tipů? Co kupujete na Vánoce vy? 

12 komentářů:

  1. Super tipy! Akurát pár dní dozadu som si uvedomila, že už je asi čas začať premýšľať nad vianočnými darčekmi, tak si k tomu musím čo najskôr sadnúť :)
    What a fancy world

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) Jo, blíží se to hrozně nenápadně a rychle zároveň :D

      Vymazat
  2. Já jsem se tento rok hecla a skoro všechny vánoční dárky už mám nakoupené :) Já osobně bych byla ráda, když bych pod stromečkem našla právě knížku, hrneček a něco od Yankee Candle, to by byla skvělá kombinace :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsi dobrá! Já mám sice už dárkyrozplánované, ale nakupovat půjdu většinu asi až v prosinci :D

      Vymazat
  3. Super tipy, určite inšpirujú nejedného čitateľa! :)

    Petra z FRENCHSTYLE | Sleduj ma aj na Instagrame

    OdpovědětVymazat
  4. Tipy na dárky se vždy hodí, já standartně nevím, co bych pořídila a vše nechávám na poslední chvilku.

    OdpovědětVymazat
  5. Já se snažím kupovat užitečné dárky a ty, o které si obdarovávaní řeknou. Přece jenom jim chci udělat opravdu radost, tak se jich rovnou ptám, co by se jim hodilo nejvíc :) Třeba letos mám největší radost z sušičky na maso pro přítele :D :D

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  6. Mě zas víc baví blog, než psí instagram, každý máme něco :D. Jinak super tipy na dárky :). Já hodně ráda něco vytvářím nebo sáhnu po nějakých fotodárcích :D.

    OdpovědětVymazat
  7. Už jsem také začala nakupovat. Nákup pro ségru a mamku je bez problémů, ale potřebovala bych mnohem více nápadů na dárky pro chlapy - něco origoš, co není kosmetika ani elektronika.

    OdpovědětVymazat
  8. Skutočne skvelé tipy. Skúsim tento článok posunúť niekomu z mojej rodiny a zahrúžkujem olaplex. Skutočne by som sa nenahnevala, keby si ho pod stromčekom nájdem. Ja som vianočné darčeky ešte kupovať nezačala, väčšinou si to nechávam celkom na poslednú chvíľu. Hoci to je stres, nejak sa mi to asi zapáčilo keď som si z toho urobila zvyk.

    xx Alexandra z 𝕄𝕊 𝔸𝕃𝕎𝔸𝕐𝕊 𝕃𝔸𝕋𝔼 / INSTAGRAM

    OdpovědětVymazat
  9. Já dárky budu kupovat až v prosinci nejak to neřeším takhle dopředu :D

    OdpovědětVymazat
  10. Přeji jen to dobré do roku 2023, hlavně hodně zdraví! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji Ti za komentář ♥

||RECENZE|| BOURJOIS HEALTHY MIX

Makeup je takový základní stavební kámen při líčení. Musí vám sedět, hezky krýt, nesmí oxidovat a zalézat do pórů . A takový ideální makeup...