Dozrávání bobulového ovoce je v plném proudu, rybízy se propadají pod váhou plodů (jen ty naše ne:D), angrešty měknou a člověk kolikrát neví, co s nimi. Mně před týdnem začal procházet jogurt (respektive zbýval mu den), a tak jsem hledala, do čeho ho šoupnout. Našla jsem fajn recept na bublaninu, recept jsem si celý upravila (hodnoty, ingredience), a vznikla z toho fajn buchta.. :D
Buchtu jsem pekla dvakrát, jednou bez drobenky, podruhé s (a ta s drobenkou byla lepší), proto uvedu i svůj postup při patlání drobenky a fotky obou buchet a sami si vyberte, co bude lepší).
Co budete potřebovat na jednu bublaninu?
- 400 g jogurtu (do druhé buchty jsem dala dokonce 500 g a těsto bylo husté i tak)
- 300 g polohrubé mouky
- 120 g moučkového cukru
- 60 g (dvě pořádné odměrky) banánového proteinu (já použila poprvé Extrifit a podruhé My Identity, s My Identity mi přišla bublanina o kousek lepší)
- 2 vejce
- 110 g másla nebo hery
- prášek do pečiva
- hodně ovoce
Na drobenku?
- 50 g másla
- 50 g oleje (ideálně slunečicového, aby neměla drobenka pachuť, máslo mi došlo, heh:D)
- 140 g polohrubé mouky
- 100 g cukru krystal (v původním receptu byla krupice, ale bohužel, tu nevedu)
Postup:
Postup na pečení téhle buchty je blbuvzdorný. Horkovzdušnou troubu předehřejete na 175°C (s ostatními troubami neporadím, protože se jinak nevyznám:D). Máslo rozpustíte v mikrovlnce, smícháte suché ingredience, přidáte ty tekuté,zamícháte nebo promixujete a vylijete na plech. Na plechu by neměla být moc vysoká vrstva, jinak se bublanina bude dlouho péct a nebude moc křupavá. Poté na buchtu nasypete ovoce, popřípadě drobenku a pečete 20-30 minut. Zda je bublanina hotová testuji tak, že do ní píchnu špejlí a když ji vytáhnu čistou, tak je hotovo.
Drobenku vyrobíte tak, že máslo necháte odstát na pokojovou teplotu, nasekáte na plátky a popřípadě ho dolijete olejem, poté smícháte se zbytkem ingrediencí a hnětete, dokud z toho nevznikne drobivá hmota.
Pečete rádi? Dejte vědět, jestli recept vyzkoušíte a jak vám chutnalo! ♥
Mňam, ta by teď k snídani bodla! Vypadá skvěle :))
OdpovědětVymazatHah, děkuji:)
VymazatJe mňam, ta vypadá úžasně! Miluju bublaniny a celkově buchty s ovocem 🤩😍
OdpovědětVymazatMichaela Cheetah
Děkuji:)
VymazatJá teda nepeču .. respektive pekla jsem jednou v životě a kupodivu neshořela kuchyň a bylo to dobré, ale vypadá dobře i tohle! Možná to zkusím nadhodit mamce nebo babičce, že by z těch přebytků bobulovitých plodů mohly něco takového splácat! :D I když u nás se dělají bublaniny hlavně s meruňkami nebo broskvemi :3
OdpovědětVymazathttps://taukecana.blogspot.com
Hah, to chápu:D Já začala péct až když jsem začala chodit s přítelem, to jsem dělala muffiny a další přeslazenosti k výročím atd, celkem mě to i začalo bavit:)
VymazatAhojky,
OdpovědětVymazatto vypadá moc dobře, mám bublaninu ráda. Protein doma asi určitě nemám, ale je to zajímavý nápad. Taky mám napsaný jeden recept na bublaninu a je z jogurtu. Jogurtové těsto na pečení je moc fajn:-)
hanka z ciculka.cz
Jojo, jogurt je na pečení super:)
Vymazatježiiiš, miluju koláče s drobenkou!! :D stropro ho zkusím, mám teď doma borůvky a sem pověřená něco upíct na víkend :DD
OdpovědětVymazatTaky, drobenku bych jedla i samotnou :D
VymazatSuper recept! Já jsem se nedávno snažila najít nějakou zdravější formu bublaniny, protože jsem nechtěla dělat typickou buchtu, ale zase mi bylo líto nevyužít třešně. :D
OdpovědětVymazatTahle s proteinem vypadá fakt dobře. :)
Tereza's journal
Děkuji:)
VymazatJednou jsem dělala zdravý rybízový koláč a teda...nic hnusnějšího jsem dlouho nejedla. :-D Sice vypadal opravdu pěkně, že by se do něj člověk s chutí zakousl, ale byl fakt fuj. Od té doby dělám zase všechno normálně, žádný zdravý verze :-D
OdpovědětVymazatNo tak tento není nejzdravější:D Je tam normálně máslo a obyč mouka. Akorát je tam protein, protože jich mám doma plno. A chutnal tedy všem:D Každopádně moje mamča taky občas zkouší mega moc zdravý kdovícosi recepty, který jsou děsně rawbioeko a ačkoliv je dobrá kuchařka, tak tyhle ty hrůzy většinou pak nikdo nejí :D
Vymazatďakujem za receptík, hneď ju skúsim lebo bublaniny milujem :)
OdpovědětVymazatČO JE VKUSNÉ A NEVKUSNÉ ?
Dej vědět, jestli chutnalo!:)
VymazatVypadá moc dobře, akorát já bych ji dělala bez proteinu. :-D Každopádně máme teď hromady rybízu a angreštu a bublaninu už jsme dlouho neměli,takže děkuji za připomenutí. :-D
OdpovědětVymazatDěkuji:) No, my se těch proteinů doma musíme nějak zbavovat :D
VymazatTa vypadá luxusně! Taky jsem teď vydávala recept na bublaninu :) Ale bez drobenky a to miluju buchty s drobenkou! :D
OdpovědětVymazatWantBeFitM
Děkuji! Nad tvým receptem jsem taky slintala!:) :D
VymazatTa vypadá úžasně! :) Hned jsem na ni dostala chuť ♥
OdpovědětVymazatAnother Dominika
Děkuji:)
VymazatVypadá výborně, já mám bublaninu moc ráda :)
OdpovědětVymazatMyGoldenMind
Moc děkuji:)
VymazatPáni, jak dlouho jsem neměla bublaninu! Vypadá báječně, hned bych si ji dala! :D
OdpovědětVymazatDěkuji:)
VymazatPotrebujem si upiecť túto bublaninu! Vyzerá skvele, určite je skvelá, vďaka za recept :)
OdpovědětVymazatDej vědět, jestli chutnala!:)
VymazatTyyjo, vypadá moc dobře! :)
OdpovědětVymazatDěkuji:)
VymazatJéééé bublanino je jídlo mého dětství. A když je ještě k tomu proteinová a vypadá taaak dobře, tak si říkám, že bych ji teda taky mohla zkusit <3
OdpovědětVymazatLife by Angellyca