Protože nám teď dozrávají rajčata, a vsadím se, že nejsme jediní, pořád vymýšlím, jak je ještě spotřebovat. Miluju rajčata, takže je jím k většině jídel. A před pár dny nám sousedi donesli další rajčata, protože neví, co s nimi. No, a já byla v koncích.
Zrovna den nato jsem přemýšlela, co fakt rychlýho a nenáročnýho udělat, abych nás tím zasytila a bylo to dobrý. A tak jsem vzala rajčata a šla kuchtit.
...čtěte dál...
Co potřebujete..?
- Rajčata (čím víc, tím líp - já jich dala asi osm) nakrájená na kostičky
- Rýže (nejlepší je hnědá rýže kvůli obsahu živin, ale já měla jen bílou dlouhozrnnou)
- Jedna střední cibule
- Dva stroužky česneku (nebo tři, nebo čtyři...jak to máte rádi)
- Olivový olej (panenský)
- Bazalka a pár rajčátek na ozdobení
- Sůl a pepř
A teď mega jednoduchej postup...
Dáte do mírně osolené vařící vody rýži (vody:rýže = 2:1 - na hrneček rýže dva hrnečký vody), mezitím rozpálíte na pánvi trošku oleje a hodíte tam nadrobno nakrájenou cibuli (nebo nahrubo, já to mám tak půl napůl, protože v půlce krájení obvykle začínám brečet a pak se snažím to co nejrychleji nakrájet). Jakmile cibule začne trošku chytat barvu, přihodíte utřený česnek. Počkáte ještě chviličku, až to začně vonět, a přidáte nakrájená rajčata, která jste předtím posolili, aby pustila víc vody (na té vodě to na pánvi děláte). Až se dovaří rýže, hodíte ji na pánev k rajčatům, zamícháte a podle chuti dosolíte a dopepříte.
A je hotovo! Dobrou chuť přeju!
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji Ti za komentář ♥