Miluju pečení, fakt. Ale nikdy jsem nepekla bábovku, vždycky jen bublaniny, dortíky, sušenky, muffiny, ale nikdy ne bábovku. Přitom je to tak strašně jednoduchý, rychlý a navíc výborný, jak jsem nedávno zjistila! A k čajíčku naprosto ideální. Taky je spousta různých variant, jak bábovku ozvláštnit, aby pokaždé chutnala a vypadala trochu jinak. Díky nabídce, který mi přišla z firmy Denis Henry jsem si mohla vybrat jeden jejich výrobek. Procházela jsem jejich stránky a zaujala mě strašná spousta věcí, nakonec ale vyhrála právě forma na bábovku značky Nordic ware.
Od chvíle, kdy mi forma přišla, jsem už upekla asi 8 bábovek, protože jsem z toho byla nadšená. A v tomto článku se s vámi chci podělit o recept na mramorovou bábovku, kterou mi všichni hrozně chválili a už jsem rozdala recept asi čtyřem lidem.
Co budete potřebovat na jednu bábovku? (klasicky velká forma, tahle od Nordic Ware je trochu menší, takže jsem dělala z trochu menší dávky)
- dva hrnky polohrubé mouky
- 2 vejce
- 1/2 hrnku cukru krystalu
- sáček vanilkového cukru
- prášek do pečiva
- 1/3 hrnku oleje
- 1 hrnek mléka
- kakao
- kůra z (ideálně BIO) citronu
Postup:
Smícháme cukr s vejci, přidáme mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr, olej a mléko. Vše pořádně zamícháme a rozdělíme do dvou misek. Do první misky do těsta přidáme citronovou kůru, do druhé kakao. Formu vymažeme máslem a lijeme těsta. Někdo dělá mramorovou bábovku tak, že nalije nejdřív bílé těsto, na něj pak kakaové těsto a špejlí je ,,propojí". Já liju obě těsta zaráz cikcak a vypadá to taky suprově. Pečeme na 200°C cca 30 minut.
Bábovku je důležité vyklopit ještě horkou, fígl, jak ji nejlépe dostat z formy je na formu položit mokrou a studenou utěrku. Také jsem to tak chtěla zkusit, ale když jsem formu otočila, bábovka vyklouzla sama. Všech osm bábovek, které jsem stihla upéct, šlo vyklopit nádherně, i jedna, na kterou jsem v troubě zapomněla a byla spálená na uhel (nekoukejte na seriál s nalitým vínečkem, když pečete!). Musím říct, že jsem z formy neskutečně nadšená, navíc tím, že má objem 1,8 l v ní vytvoříte krásné, menší a roztomilé babovky.
Forma sice teď není skladem, ale
TADY vám hodím odkaz na podkategorii.

Máte nějaký oblíbený recept, o který byste se chtěli podělit? Máte zkušenosti se značkou Nordic Ware?
Mňam, vyzerá skvelo :)
OdpovědětVymazatDěkuji:)
VymazatNordic ware je hodně známá a chválená značka forem na pečení. Já odolávám, protože mám svoji krásnou keramickou - dárek od manžela.
OdpovědětVymazatJinak mám na blogu minimálně tři recepty na bábovky - šlehačkou, tvarohovou a s vaječným koňakem, tak ke mně můžeš někdy mrknout :)
Za mě doporučuji, ale chápu, že od manžela je to srdcovka:)
VymazatUrčitě kouknu, ta s koňakem mě zaujala :D
Já ráda zkouším různé recepty, takže žádný oblíbený asi nemám :) po formách od Nordic Ware už nějakou dobu koukám, ale přece jenom ta cena je vyšší :)
OdpovědětVymazatWantBeFitM
Také ráda zkouším:) Ta cena je opravdu vysoká, ale po téhle zkušenosti myslím, že se to opravdu vyplatí:)
VymazatVypadá krásně 🙂. Je nedám dopustit na silikonové formy, jsem s nimi nejspokojenější 😊. Mám skoro totožný recept na bábovku, jen dávám 1 hrnek cukru a 1/2 hrnku oleje.
OdpovědětVymazatDěkuji:) Moje mamka taky používá silikonové, ale tahle je za mě fakt super:)
VymazatJj, je možné, že máme stejný recept, já všude automaticky ubírám cukr i olej :D
Mňam! Ja milujem bábovku a táto tvoja vyzerá do-ko-na-lo! :) Hneď by som si dala!
OdpovědětVymazatPetra z FRENCHSTYLE | Sleduj ma aj na Instagrame ♥
Moc děkuji! ♥
VymazatVypadá krásně, hned bych si dala ke kávě a máš naprosto dokonalou formu na bábovku! :))
OdpovědětVymazatDěkuji:)
VymazatTak ta se ti povedla a hlavně, ta forma je úžasná
OdpovědětVymazat